За Нас

“От теб зависи! е проект на сдружение “Обществен Компас” и има за цел да запознае обществото с възможностите за един по-екосъозбразен начин на живот

ЗА ПРОЕКТА

Целите на проекта са:

Повечето хора асоциират екологията с проблеми като глобалното затопляне, замърсяване на въздуха и световния океан, свръх производството и редица други важни проблеми. Всичко това е от изключителна важност и е така, но в основата си тези проблеми са пряко свързани с нас хората и свръх консуматорския ни начин на живот. Възпитаването на осъзнатост по темата следва да съпътства нашето израстване още от детска възраст. В простите стъпки и избори в ежедневието ни трябва да е заложена мисълта за по-екологично съществуване и добруване. Да живееш по-зелено не е по-сложно или неприятно, напротив носи лична удовлетвореност и физическа полза. В тази връзка чрез проекта „От теб зависи“ ние бихме искали да достигнем до младите хора и да им помогнем да осъзнаят колко малко е нужно в ежедневието ни, за да подпомогнем природата и да допринесем за едно по екологично ориентирано общество.

Европейците произвеждат средно по 481 килограма общински отпадъци на човек за една година, като делът в България е средно 440 килограма. По този начин в момента има над 150 милиона тона пластмасови отпадъци от опаковки в моретата и океаните, а всяка година се емитират нови над 8 милиона тона пластмасови отпадъци. 

Има смисъл от промяна!

 

ЗА СДРУЖЕНИЕТО

Сдружение “Обществен Компас” е съвкупност от идеи и желания за обществена….

За програмата

Проектът е финансиран по:

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ.10а ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА (2023-2025)

с номер НПИМД-КО2-098/2023